Skip to main content

Waar wacht je op?

In de afgelopen jaren schreef ik na mijn cd release, tientallen songs die ik stilletjes voor mezelf of voor mijn partner zong. Een stem in mij bleef zeggen: “Ik heb geen tijd om dit op te nemen.”, “Ik heb geen geld om dit op te nemen.”, “Ik ben er niet klaar voor.”, “Het is niet goed genoeg”, “Ik ben niet goed genoeg.” etc. etc.

Totdat ik in het begin van de corona tijd zo op scherp kwam te staan dat ik dacht: “waar wacht je dan nog op?!”

Cover song

Nooit eerder durfde ik me te wagen aan het opnemen van een coversong, omdat ik niemand na wil doen. Tot er opeens in het begin van de corona-tijd een bewerking van “Baby Can I Hold You” van Tracy Chapman door niemand minder dan bassist Franklin Heilijgers mijn kant opgestuurd werd. “Hey Susan, wil jij deze song inzingen?” Het was ergens in 2004 dat ik ooit samen met hem muziek van mij speelde, daarna zagen wij elkaar jaren niet. Die zag ik niet aankomen en eigenlijk stond het ook helemaal niet op de planning … Maar iets in mij zei: “Susan, zeg eens een keer JA!” En zo kwam het dat ik opeens, zonder doel, heel spontaan in mijn studio aan het inzingen was en zo ontstond deze bewerking van onze hand.

Vergeef jezelf

<p class=”p1″>En zo wens ik jou ook toe dat je de dingen die je heel graag wil doen ook echt gaat dóen! Wat het ook is. Waar wacht je nog op?</p>
<p class=”p1″>Vergeef jezelf dat je er niet aan begonnen bent of midden in het proces gestopt bent. Pak het op en vertrouw!</p>